جایگاه صنایع دستی ایران در جهان
نزدیک به دو میلیون صنعتگر و هنرمند صنایعدستی در کشور در حال فعالیت هستند و از تولید و فروش صنایع دستی امرار معاش میکنند لذا با کاهش واسطهگری در این بخش و در نتیجه کاهش قیمت صنایع دستی میتوان این کالا را در سبد خرید همه اقشار قرار داد و بازار فروش و درآمد فعالان عرصه صنایع دستی را رونق بخشید.
تنوع صنایع دستی ایرانی
بالغ بر 370 نوع صنایع دستی در کشور وجود دارد و ایران جزء 8 کشور اول تولیدکننده صنایع دستی در جهان است البته هنوز به جایگاه اصلی صادرات نرسیدیم. گستردگی تنوع و کیفیت محصولات صنایع دستی ایران موجب شد این صنایع مورد پسند تمام دنیا قرار گیرد. تهران، همدان و اصفهان بیشترین کالاهای صنایع دستی را بر اساس ارزش در سال ۹۱ صادر کردهاند.
صادرات صنایع دستی
جایگاه ایران در صادرات صنایع دستی
در حال حاضر ایران در زمینه صادرات صنایع دستی با تمام معضلات و مشکلات خود جزو سه رتبه برتر در جهان قرار دارد. هند و چین با صادرات رسمی حدود 5 میلیارد دلار در سال به عنوان رتبه اول و دوم جهان هستند.
با وجود آنکه ایران از رشتههای متنوع و متعدد صنایع دستی برخوردار است، اما همچنان رتبه های اول و دوم بازار جهانی صنایع دستی را به چین و هند واگذار کرده و همچنان تولید کنندگان ایرانی با مشکلات عدیدهای از کمبود مواد اولیه تا نبود چتر حمایتی رنج میبرند.
جایگاه صنایع دستی ایران در جهان
سهم صنایع دستی از تولید ناخالص ملی
سهم 9/2 درصدی صنایع دستی از تولید ناخالص ملی ایران، رقم چندانی نیست که بتوان از آن به عنوان دستاورد قابل توجه یاد کرد. اما آنچه اهمیت دارد، برنامهای است که باید برای آینده صنایع دستی طرح ریزی کرد تا کشورمان با برخورداری از 370 رشته زنده صنایع دستی همچنان در رتبه سوم جهان باقی نماند و به سهم شایسته خود از این بازار کوچک اما پر درآمد دست یابد. از آنجایی که صنایعدستی از قبیل فرش و ظروف سفالی، میتواند قابلیت بالایی در جذب گردشگر داشته باشد، اطلاعرسانی گسترده بین المللی در این حوزه میتواند کمک شایانی به توسعه صنعت گردشگری کشور نیز باشد.
تماس باپشتیبانی:09216163824